41.



Intressant hur denna video handlar om att (som kvinna?) säga ifrån, lämna sin otrogna partner och göra revolt genom att gå med i militären.

intressant är bl.a.

1. hon klipper av sig håret och binder in brösten (lite transvibbar på denna handling, vill hon egentligen vara något annat?)

2. hon går med i militären och visar sin revolt/styrka genom att vara hård, kriga, träna hårt, bära runt på vapen (allt i ilska mot den otrogna pojkvännen?)

jag tänker;

1. prata med din partner om gränser i förhållandet, om en inte trivs i ett monogamt förhållande ska en inte ha det. Eftersom killen var otrogen så trivdes hen antagligen inte i deras monogama förhållande, om de hade talat om detta så hade Katy kanske inte blivit så sårad (som hen verkade bli då hen såg dem)

2. Om en person behandlar dig illa så gör revolt mot detta. Här finns väll det fina i videon, Katy blir illa behandlad av sin kille och lämnar då henom och börjar hänga med andra brudar (i militären). Gör slut på förhållande som utnyttjar dig, umgås mycket med andra som är förtryckta i samhället (brudz, transisar osv) och bygg upp er gemensamma styrka mot de som tror att de kan behandla er som skit.

3. GÅ INTE MED I MILITÄREN DET FINNS SÅ MÅNGA BÄTTRE SÄTT ATT GÖRA REVOLT OCH VARA TUFF, HÅRD OSV.  joina revolutionen på andra sätt! Bli aktivist, gör vardagsaktioner, vägra hålla käften, vägra sexa upp dig för den manliga blicken, våga tänka utanför normer.
men om en nu tycker att det där hårda, tuffa, maskulina är ett bra sätt att göra revolt på, gör det inte genom militären. bli anarkist istället, där finns ganska tuff jargong.

40.

Idag har jag
1. börjat på min nya kurs och ska numera spendera mina dagar med att skriva genusvetenskapligt arbete (funderar på att välja något om identitetskapande som ämne)
2. arbetat på mitt hemliga konstprojekt
3. tittat på "skönhetsbubblan" på svtplay. (vidare recension bör skrivas på den)
4. startat transgrupp på facebook för de som går i samma transstödgrupp som jag
5. blekt sönder huvudet. skalpen gråter.

andra roliga grejer som hänt

hittade roligt örhänge

hade ostimulerande seminarium vilket lede till övning på att rita med vänsterhanden

så här cooltt ser det ut när jag åker på träning

så här sliten är jag när jag dygnar för att skriva min tenta
så här mycket kan jag pluta med läpparna (och har nyblekt hår)

39.

Kan inte gå ut för jag hittar ingenting att ha på mig. allt är fel.
Jag är obekväm och vill bara ur min kropp.

38.

annat kul.
bor med bra katter.

37.

påkommet under insomnia:
1. Jag är en väldigt kontrollerad form av hysteria och okontrollans och känslomässiga utsvävningar (tanke påkommen i samband med det faktum att jag aldrig varit inlagd trots mina stora känslosvall. i jämförelse har nämligen de med rimligen närliggande beteenden och obsessioner som mig lagts in eller getts medicin, vilket jag inte har eftersom (jag ej sök hjälp men framför allt för att) jag i det yttersta har kontrollerat mina uttryckningar av mina känslor och således kunnat hålla de (känslorna) bortom folks vetande)
2. Har för lite hjärnkapacitet för alla känslor. Det är för många påbud på en gång och min hjärna kan inte hantera allt på en gång --> kaos

36.

dagens sanning: livet är jobbigt. (punkt)
denna dag får mig att ta fram whiskyn igen och fundera över allt en gång till och försöka inpränta sanningen att det är över och aldrig var något.

RSS 2.0